Even Voorstellen

Vocalgroup BRITS is een koor met ongeveer 32 enthousiaste zangers / zangeressen. Iedere dinsdagavond van 20.00u - 21.45u repeteren we in het Hoës van Bree Kenedyplein 5 Maasbree onder
leiding van dirigent Math Dirks uit Sittard.
Na elke repetitie is er gelegenheid tot napraten.

Vocalgroup Brits vindt belangrijk:

  • Het combineren van gezelligheid met het leveren van een goede zangprestatie.
  • Het kiezen van een veelzijdig repertoire, zoals easy listening , rock & roll , musical- en filmmuziek, jazz.
  • Afwisseling in meerstemmige koorzang en solozang met pianobegeleiding naast a capella zang.
  • Het toevoegen van een eenvoudig showelement bij de uitvoering
  • Het onderhouden van een vriendschappelijk contact. Naast het wekelijkse nabuurten is er elk seizoen een gezellige themafeestavond waarbij de zang altijd een plek krijgt.


“Brits" is momenteel op zoek naar nieuwe leden. We hebben vooral behoefte aan bassen en tenoren. Kom gerust vrijblijvend eens luisteren op de dinsdagavond. Voor verdere inlichtingen zie contact.

Dirigent Math Dirks

fotos

Sinds april 2017 zingen we onder leiding van dirigent Math Dirks.
Math Dirks heeft een indrukwekkende carrière in de zang achter de rug: hij studeerde zang en schoolmuziek en behaalde de akte opera. Vanaf 1983 is hij een veelgevraagd oratorium en lied-zanger en zong bijvoorbeeld bij de Mattheus Passion al 386 keer. Verder was hij solist bij de Nederlandse Opera Stichting, Opera forum en Opera Zuid. Bij Opera Zuid werkte hij in 2004 en 2005 tevens als koordirigent.
Naast het zingen van opera is Math goed thuis in het lichtere genre en treedt hij bijvoorbeeld op met liedjes van Toon Hermans. Ter gelegenheid van Toon Hermans 100ste geboorte dag heeft hij nog een prachtig optreden verzorgd in Sittard met het lied “het stamcafeetje” van Toon.

Al in 1979 was Math dirigent van een klein koor in zijn geboorteplaats Sittard. Op dit moment dirigeert hij naast Vocalgroup BRITS het Deurnes Gemengd Koor, Koninklijk 's Hertogenbosch' Mannenkoor en Grenszangers Neeritter.

Citaat van Math zelf, nadat hij ons een paar maanden heeft begeleid:
“Het is altijd spannend om, na een kennismaking met selectiecommissie en bestuur, met een club te gaan werken die je nog niet kent.
Ik trof een koor aan dat goed voorbereid en vooral gemotiveerd was. Pieter Bongaarts had jaren goed werk gedaan en het is als nieuwe dirigent een voorrecht om dit koor dan over te nemen.
Wel is het altijd afwachten of jouw aanpak aanslaat.
De motivatie en de vaardigheden van Brits waren boven verwachting. Bovendien is dit koor zeer open te benaderen. Daardoor kon ik verder bouwen met toevoeging van mijn eigen vocale ideeën.
Op dit moment zitten wij samen in een overgangsfase naar een koor met een ruime klank, goede zuiverheid , nieuw repertoire en wat het belangrijkst is: heel veel plezier in het zingen!!