Frisse aanpak

Sinds oktober ’19 staat Annemiek Ramaekers voor het koor met een heel frisse aanpak. We repeteren nu a capella en als het “zit” zingen we met muziek. Eens per maand repeteren met pianist Jan Schouten en drummer Willem Borger, die ons ook  begeleiden bij onze optredens.

We zijn heel blij met Annemiek die ons  dirigeert in een vernieuwende richting waar dan ook weer volop ruimte is voor nieuwe leden.

Annemiek over zichzelf

Muziek maken en zingen inspireert mij al mijn hele leven. De passie en de ontspanning die ik daarbij ervaar, geef ik graag door aan anderen. Daarbij combineer ik mijn kennis en ervaring op het gebied van (team)coaching en –ontwikkeling met die als koordirigent.
Mijn belangrijkste overtuiging daarbij is: zingen kun je leren. Het is een kwestie van je adem effectief gebruiken en klank leren maken. Vooral ook van je mond open durven doen :-).

Mijn eerste koor dirigeerde ik op 17-jarige leeftijd in het dorp waar ik opgroeide. Sindsdien ben ik als zanger in vele koren actief geweest.
In 2010 heb ik het dirigeren weer actief opgepakt. Door het afronden van de Meerjarige Dirigentenopleiding bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) in 2013 heb ik hieraan ook een solide professionele basis gegeven. Op dit moment dirigeer ik twee koren: Gospelkoor To Believe in Ommeren en Vocalgroup Brits in Maasbree.

Vocalgroup Brits

Wat me aanspreekt in de samenwerking met Vocalgroup BRITS is het gevarieerde repertoire, de ambitie van het koor om een kwaliteitsproduct neer te zetten, en ook de gezellige ‘derde helft’ na afloop van de repetitie.
Serieus werken met het koor vind ik belangrijk, maar er moet ook ruimte zijn voor humor en plezier maken. Afwisseling van inspanning en ontspanning. Mijn uitgangspunt is verder, dat ik als dirigent ten dienste sta van het koor, om de muzikale ambitie van de leden zo goed mogelijk te helpen realiseren.

Lees ook over het koor Meedoen met proefavond